Teckna en Djurförsäkring

Djurförsäkring

Här hittar du information om alla djurförsäkringar!

Om ditt djur skulle blir sjukt, skada sig eller i värsta fall behöva avlivas eller dör kan det var bra att ha en djurförsäkring. Veterinärkostnaderna kan bli höga och medicin är heller inte billigt.

  • Djurförsäkring är egentligen ett samlingsbegrepp som omfattar hund, katt och katt. Precis som försäkringar för människor skiljer sig försäkringarna åt mellan de olika försäkringsbolagen.
  • Hundförsäkring omfattar oftast veterinärvård, ersättning för medicin och rehabilitering, tandbehandling och kostnader om hunden måste avlivas. Det ingår också en livförsäkring på hunden. Läs mer om hundförsäkring.
  • Kattförsäkring innebär bland annat att du kan försäkra din katt för både veterinärvård och liv eller enbart för veterinärvård. Du kan även få ersättning för medicin och förband vid behandling
  • Hästförsäkringen kan vara ganska omfattande och det finns en hel del tilläggsförsäkringar som föl- och katastrofförsäkring. Men naturligtvis ingår veterinär- och livförsäkring.

Här har vi samlat information om de vanligaste svenska djurförsäkringarna. Vi vet att det kan kännas som en djungel där ute med alla djurförsäkringar som finns, men nu ska vi ta och reda ut det en gång för alla vad som faktiskt gäller för de olika försäkringar. Vad de kan tänkas kosta och vad du kommer att spara ifall det sker en olycka. De tre vanligaste djurförsäkringarna är kattförsäkring, hundförsäkring och hästförsäkring. Därför känner vi också att det är de tre som vi bör fokusera på först och främst.

Det är ju så självklart att ordna en försäkring för sin älskling. I Sverige är det standard att ha en djurförsäkring eftersom vi inte ser våra djur som bara djur, utan faktiskt som familjemedlemmar. Tyvärr är det inte lika vanligt i andra länder. I många länder ser man snarare sina djur som ägodelar eller handelsvaror. Vi hoppas att den bilden på sikt kommer att förändras. Alla djur förtjänar det bästa möjliga försäkringen så se till att ha kattförsäkring och hundförsäkring!