Fritidshusförsäkring

Fritidshusförsäkring

Din fritidshusförsäkring är redan betald. Ja, det är den. Jag ska berätta hur jag menar lite längre ner. Av en slump hittade jag en intressant artikel på dn som heter ”Se om kalkylen håller”. Texten som jag tycker behöver kompletteras är den här; Försäkring. Eventuellt kan du teckna tillägg på din vanliga hemförsäkring för möbler och prylar i fritidshuset. Men du behöver en separat försäkring för byggnaden.

Använd din hemförsäkrings bortaskydd till ditt fritidshus.

Om du har en hemförsäkring så gäller den för minst 30 000 kr i ett så kallat ”bortaskydd”. Detta innebär att du får förvara tillhörigheter på ett annat ställe än ditt hem. Det kan vara ett förrådsutrymme. Det kan vara ett rum hos en kompis. Det kan även vara ett fritidshus.

Försäkringsbolagen är hemskt dåliga på att informera om detta, speciellt eftersom att det innebär att de förlorar pengar i form av förlorade premieimtäckter för lösöresdelen i din fritidshusförsäkring.

Alltså, har du ett fritidshus med lösöre som uppgår till 50 000 kr så behöver du bara teckna ett lösöre på 20 000 kr i din fritidshusförsäkring under förutsättning att du har en gällande hemförsäkring med bortaskydd. Byggnaden för fritidshuset måste givetvis försäkras som vanligt.

Här finns det alltså pengar att spara. Ring ert försäkringsbolag och kolla upp det redan idag! (Kanske inte just idag, för idag är det den 1:a maj, och de flesta har stängt!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *