bästa-kreditkortet-för-resan

Bästa kreditkortet för resan

Avgifter som valutapåslag och valutaväxlingsavgift är vanliga på kreditkort när du handlar eller tar ut pengar utomlands. Dessa avgifter kan snabbt lägga till extra kostnader till dina köp och kan vara förvirrande för konsumenter som inte är bekanta med dem.

För att undvika valutaväxlingsavgift kan du använda ett kreditkort som har låga eller inga avgifter för utlandsköp och för att undvika valutapåslag vid uttag på kreditkort kan du använda ett kreditkort som har låga eller inga avgifter för just uttag i utlandet.

Många kreditkort erbjuder även en reseförsäkring till sina kortinnehavare. Detta kan vara en bra lösning för dig som planerar att resa, eftersom du kan få en grundläggande reseförsäkring utan att behöva betala extra.

Reseförsäkring

En reseförsäkring via kreditkortet kan inkludera förmåner som sjukförsäkring, olycksfallsförsäkring, förseningsförsäkring, försenat eller förlorat bagage, avbokningsskydd, rättslig assistans, hemtransport, och mer. Det är viktigt att läsa igenom kreditkortets villkor för reseförsäkring noggrant för att förstå vilka förmåner som omfattas och vad som krävs för att utnyttja dem.

Det finns ofta vissa krav som måste uppfyllas för att kortinnehavaren ska vara täckt av reseförsäkringen. Till exempel kan det finnas krav på att resan måste ha bokats med kreditkortet, eller att den måste ha en viss längd eller värde. Det kan också finnas krav på att du måste betala en viss del av resekostnaderna med kreditkortet för att vara täckt av försäkringen.

Valutapåslag

Valutapåslag vid uttag på kreditkort är en avgift som ofta tas ut av kreditkortsutgivare när du använder ditt kreditkort för att ta ut kontanter i en annan valuta än den valuta som används på ditt kreditkort. Valutapåslag vid uttag på kreditkort varierar vanligtvis mellan 1-3% av beloppet som du tar ut i annan valuta.

För att förklara det närmare, om du använder ditt kreditkort för att ta ut 1000 SEK i en annan valuta och valutapåslaget är 2%, så kommer du att debiteras 20 SEK utöver det belopp som du har tagit ut. Detta betyder att du i slutändan kommer att debiteras 1020 SEK för det uttagna beloppet.

Undvik kontantuttag

Det kan vara en bra idé att undvika att ta ut kontanter i utländsk valuta om det inte är absolut nödvändigt eftersom valutapåslaget kan öka dina totala utlägg på din resa.

betala-med-kreditkort-utomlands

Valutaväxlingsavgift

Valutaväxlingsavgift är en avgift som kan tas ut när du använder ditt kreditkort för att betala för något i en annan valuta än den valuta som används på ditt kreditkort. Avgiften tas ut för att täcka kreditkortsutgivarens kostnader för att växla valuta. Valutaväxlingsavgiften varierar vanligtvis mellan 1-3% av det totala köpbeloppet.

För att ge ett exempel, om du använder ditt kreditkort för att betala en taxiresa för 1000 SEK i en annan valuta och valutaväxlingsavgiften är 2%, så kommer du att debiteras 20 SEK utöver det totala köpbeloppet. Detta betyder att du i slutändan kommer att debiteras 1020 SEK för köpet.

Undvik att betala i lokal valuta

Det är en bra idé att se till att du alltid betalar i den valuta som används på ditt kreditkort, om möjligt. Om du blir ombedd att välja mellan att betala i din lokala valuta eller i den valuta som används på ditt kreditkort, välj alltid den valuta som används på ditt kreditkort för att undvika valutaväxlingsavgifter.

Det är alltid en god idé att gå in på sajter som bastakreditkort.nu för att undersöka och jämföra kreditkort från olika utgivare innan du bestämmer dig för vilket kreditkort som passar dig bäst, speciellt om du har planer på att använda det för uttag i utlandet eller köp i utländsk valuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *