Fordonsförsäkringar

Fordonsförsäkringar

Här kan du jämföra fordonsförsäkringar från svenska försäkringsbolag. Det finns tusentals kronor att tjäna per år beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Viktigt att tänka på är att många dyrare försäkringar kan ha betydligt bättre villkor än den billigare – så det lönar sig alltid att läsa det finstilta i villkoren för den försäkring du behöver.

Båtförsäkring

Att vara ute med båten är för många av oss något av den bästa man kan göra och inget man vill ska bli förstört av en olycka eller skada. Har du en fritidsbåt så rekommenderas att du skaffar en båtförsäkring som ska hjälpa dig om båten brinner, blir stulen, blir utsatt för skadegörelse eller andra skador som t.ex. kollision, sjunkning. Försäkringen ska också täcka om du råkar skada någon eller något då du använder din båt.

Bilförsäkring

En bilförsäkring är något som alla måste ha dock så finns det flera olika varianter att välja på. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och ska täcka skador som bilens förare skapar på andra fordon och annat.

En helförsäkring täcker de flesta skador som kan uppstå på din bil, oberoende om det är du eller någon annan som orsakat dem. En halvförsäkring täcker inte vagnskador på bilen från tex om du kör i diket. Om du har en nyare bil så rekommenderas att du har en helförsäkring.

EU moped försäkring

Jämför försäkringar för din EU-moped och hitta den billigaste och bästa.

En EU-moped kan vara en stor investering – därför kan det definitivt vara värt att skaffa en försäkring för den. Det behöver dessutom inte vara så väldigt dyrt. Flertalet svenska försäkringsbolag erbjuder både bra och billiga EU-moped försäkringar och här har vi listat några av de större.
Tänk på att läsa villkoren för varje enskild försäkring – det är viktigt att du känner till vad som gäller när något händer och vad du kan få ersättning för.

Annan mopedförsäkring

Jämför priser för att försäkra din moped.

Om man har en dyr och ny moped kan det definitivt vara värt att skaffa en försäkring för den. De flesta försäkringsbolag har olika mopedförsäkringar beroende på om du har en EU-moped (klass 1) eller en oregistrerad moped (klass 2). Orsaken är så klart att kraven är högre för dig som kör EU-moped, du måste ha ett giltigt körkortstillstånd t ex.

På denna sida beskriver vi vad som gäller för en försäkring för en oregistrerad moped en klass 2 moped som inte kräver registreringsskylt. Vi tipsar också om svenska försäkringsbolag där du kan teckna en billig och bra försäkring för din moped.

MC försäkring

En motorcykelförsäkring är något som alla måste ha dock så finns det flera olika varianter att välja på. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och ska täcka skador som MC:ns förare skapar på andra fordon och anndra föremål.

En helförsäkring täcker de flesta skador som kan uppstå på din MC oberoende om det är du eller någon annan som orsakat dem. En halvförsäkring täcker inte vagnskador på motorcykeln. Om du har en nyare MC så rekommenderas att du har en helförsäkring. Vissa försäkringsbolag erbjuder idag även försäkringar som täcker skada på en avställd mc.