Välj rätt försäkring och spara tusenlappar

Välj rätt försäkring – Det skiljer tusenlappar!

Detta skrev di.se i en artikel. De listar dessutom några knep. Vissa av dem är helt ok medan vissa var direkt felaktiga.

Så här tycker jag om dem;

  1. Kolla på jämförelsesajter på nätet, som Compricer, Insplanet och Insurance Finder. De två senare är även förmedlare av försäkringar och erbjuder gratis telefonrådgivning. I utbyte vill de dock ha dina person- och kontaktuppgifter och registrera dig som kund. (Kan vara värt besväret även om det ibland är smidigare att ringa).
  2. Granska villkoren. På Konsumenternas Försäkringsbyrå finns utförliga jämförelser av olika bilförsäkringars villkor. Konsumenternasforsakringsbyra.se. (Kan vara bra att göra av andra anledningar, men det hjälper dig knappast att sänka dina kostnader.)
  3. Se också över din gamla försäkring. ”Har priset på din bil sjunkit rejält i pris kanske du inte längre ska ha en helförsäkring”, säger Erik Lif på Insplanet.

Tänk på att bilförsäkringen normalt gäller ett år i taget. På ditt försäkringsbrev kan du se när avtalet löper ut. Först vid den tidpunkten har du möjlighet att byta. Här har de självklart helt fel . Du kan byta när som helst, mitt i en period. Vill du veta hur man gör och det går till kan du läsa om det här: Såhär byter du bilförsäkring mitt i en pågående period .

Här får du ett ännu hetare tips helt gratis! Ring ditt nuvarande bolag och säg att du hittat en billigare försäkring och att du vill säga upp försäkringen. Då kommer de garanterat sänka din premie.

SalusAnsvar har till och med en egen avdelning som ENDAST jobbar med uppsägningar av sakförsäkringar. När du vill säga upp din försäkring blir du kopplad till dem. De har nästan fria händer att med självriskcheckar och REJÄLT rabatterade premier se till att du stannar hos just dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *