Olycksförsäkring i Utlandet

Om olyckan är framme i utlandet

Det är oerhört viktigt att vara rätt försäkrad i utlandet. Även om man bara är tillfälligt utomlands.

Grunden i vår hemförsäkring är bra. Riktigt bra faktiskt. Där har du hjälp i hela världen i de första 45 dagarna som du befinner dig i utlandet. Men from den 46 dagen måste du alltså teckna en så kallad ”förlängd reseförsäkring”. Kom ihåg att vara ute i god tid här. Försäkringsbolagen är väldigt noga med att de mottagit pengar för försäkringen INNAN den går ut. Att ringa från utlandet på dag 45 och tro att det går att lösa är nog bara att glömma. Planering gäller alltså.

Men skyddet i hemförsäkringen då? Jo, det är riktigt bra. Det täcker allt! Även om du måste ambulansflygas till andra sidan jorden, så täcks detta av din hemförsäkring. Detta gäller iallafall de största bolagen och deras hemförsäkringar.

Härom veckan kunde man läsa i tidningen Aftonbladet om Janne som skadades svårt i Thailand .

Så här står det:

Janne skadades svårt i Thailand men försäkringen täckte inte bästa vännens hjälp. Att ta hand om en vän som blir sjuk på resan kan stå dig dyrt. Det fick Peter Gutniak, 37, erfara när hans bästa vän råkade ut för en bilolycka i Thailand. Försäkringen gällde inte eftersom vi inte är skrivna på samma adress.

Här har vi en viktig detalj. Du måste vara skriven på den adressen där det finns en hemförsäkring. Är du skriven på en annan adress, så gäller inte reseskyddet i hemförsäkringen – trots att du bor på adressen. Framförallt är detta viktigt när det gäller resor med barn som har föräldrar som bor på var sitt håll. Det är då viktigt att man har koll på att båda föräldrarna har var sin hemförsäkring.

Glöm inte! Ta alltid med ett resebevis! Ring ditt försäkringsbolag och fråga efter ett sådant. Ett annat tips är dessutom att ta kopior på pass och biljetter och förvara dessa på annat ställe än där du förvarar biljett och pass. På så sätt är det mycket lättare att få ordning på allt i efterhand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *