Reseskydd genom hemförsäkringen

Reseskydd via hemförsäkring utomlands

Reseskydd via hemförsäkring gäller utomlands i 45 dagar. Vad gäller egentligen om du blir sjuk eller skadar dig när du är på semester?

Är du utomlands i upp till 45 dagar har du ett jättebra skydd i din hemförsäkring. Där ingår nämligen ett reseskydd som gäller om du blir sjuk eller skadar dig. För att enkelt beskriva så står försäkringen för allt (utom en självrisk på ca 1500 kr).

Den gäller t ex för:

  • Om du bryter benet och blir sängliggande (då kan du tex få ersättning för ”förlorad reseupplevelse”, skadekostnader, förstörda kläder, förstörda glasögon, mediciner etc).
  • Om du råkar ut för en allvarlig olycka eller sjukdomar, även om det innebär att du måste akut flygas med helikopter till ett annat land för operation, så ingår allt detta i ditt reseskydd.
  • Om flyget blir försenat.
  • Om du blir bestulen/rånad.
  • Om du är klantig och tex tappar din mobiltelefon i vattnet så gäller din tilläggsförsäkring ”allrisk” även här.

Viktigt att komma ihåg för dig som ska åka utomlands. Ta med dig ditt försäkringsbevis. Glöm inte bort att ta med dig en kopia på ditt försäkringsbevis när du åker. Spara alla utlägg och utgifter. Om du blir sjuk så uppsök läkare direkt och få ett skriftligt intyg. Har du frågor så ringer du till SOS i Köpenhamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *