Smsa när man kör

Färre småbarnsföräldrar sms:ar när de kör bil

Nu har Volvia Försäkringar gjort en undersökning som visar att antalet småbarnsföräldrar som sms:ar medan de kör har sjunkit jämfört med tidigare år.

94 procent av de som svarat i undersökningen tycker också att sms:andet försämrar koncentrationsförmågan. Kan ju undra hur de andra 6 procenten är egentligen. Men om man nu anser att koncentrationsförmågan sjunker, varför sms:ar man ändå?

– Det är bra att medvetenheten om riskerna med att sms:a och köra bil ökar. Men vi har fortfarande en lång väg att gå, säger Josefin Karlsson på Volvia Försäkringar som står bakom en ny undersökning om småbarnsföräldrar och säker bilkörning.

Köra bil och sms:aI tidigare undersökningar som Volvia Försäkringar låtit göra har 74 procent sagt sig sms:a under bilkörning och i den färska undersökningen har siffran sjunkit till 64 procent.

I Volvias undersökningar är det tydligt att både sms:ande och pratande i mobiltelefon är områden där det finns mycket att göra. Användningen av smartphones har också skapat en ny distraktion – möjligheten att komma åt internet och sociala medier under bilkörning. Där uppger dock de flesta småbarnsföräldrar att de sällan eller aldrig surfar och kör bil samtidigt. Som tur är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *