köpa-resa-kreditkort

Reseförsäkring

Det lönar sig att betala resan med ett kreditkort där reseförsäkring ingår så att man kan få ekonomisk hjälp om någonting oförutsett skulle inträffa. Det är även en klar fördel att använda kreditkort när man är utomlands, då man generellt får en bra reseförsäkring med kreditkort.

Dels minskar det risken för rån om man inte drar upp en bunt sedlar i varje butik. Men man slipper också tänka på saker som växelkurs och valuta. Har man ett kort räknas det automatiskt om till kronor.

Vid utomlandsvistelse är det inte säkert att dina vanliga försäkringar täcker olycksfall, stöld, skadegörelse och liknande. Många försäkringar gäller i de nordiska länderna men inte i övriga Europa och världen.

Reseförsäkring – ekonomisk trygghet vid sjukdom

Om du blir allvarligt sjuk under resan behöver du inte oroa dig för dyra vårdkostnader och hemtransporter eftersom reseförsäkringen träder in och tar alla kostnader. Tecknar man en reseförsäkring har man oftast även ett avbeställningsskydd på redan bokade biljetter. Man har då möjlighet att avstå resan om man skulle bli sjuk eller drabbas av en allvarlig olycka.

Hjälp med hemresan

Många reseförsäkringar erbjuder bland annat hemresegaranti och vägassistans om man skulle få problem med bilen på bilsemestern.

Reseförsäkringar – olika utföranden

Reseförsäkringarna finns i många olika utföranden. Allt från en basförsäkring som täcker till exempel sjukvård, akut tandvård och hemresa till kompletta reseförsäkringar som täcker allt från bagage och förseningar till självriskskydd vid bilhyra.

I många reseförsäkringar ingår även rättsskydd vilket innebär att försäkringsbolaget betalar rättegångskostnader om du som försäkringstagare hamnar i en rättslig tvist. Åker du till bland annat Thailand, Usa, Kina, Australien och övriga icke-Eu länder måste du ha en reseförsäkring.