Har du Dålig koll på Barnförsäkringen

Dålig koll på barnförsäkringar

I augusti börjar tusentals barn skolan efter ett långt sommarlov. De är oftast försäkrade genom kommunens försorg, men så många som 400 000 kan sakna ett fullgott skydd som behöver kompletteras.

I samband med skolstarten brukar skolan informera om vilket försäkringsskydd barnet har när det vistas i skolan. Många kommuner försäkrar barnen för olycksfall som kan inträffa när de är i skolan eller på dagis, men går barnet i friskola gäller kanske inte kommunens försäkring.

– Jag är orolig för att många föräldrar tror att kommunens försäkring ger deras barn ett tillräcklig försäkringsskydd. Så är tyvärr oftast inte fallet även om många kommuner tecknat en försäkring som gäller för barnen dygnet runt. Det är ytterst få kommuner som har tecknat barnförsäkringar som gäller både sjukdom och olycksfall, säger Ann-Sofie Magnusson, familjeekonom på Ikanobanken.

En undersökning som Folksam presenterade i början av sommaren visade att en kvarts miljon barn saknar försäkringsskydd utanför skolan. En stor andel av de tillfrågade föräldrarna i undersökningen uppgav att de var osäkra eller inte visste vilket försäkringsskydd deras barn har. Det gör att antalet barn som är oförsäkrade på sin fritid kan vara 400 000. Bara drygt hälften av föräldrarna ansåg sig dessutom ha tillräcklig kunskap om vad som gäller för barnens försäkringsskydd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *