De Fem Bästa Försäkringsbolagen

Fem bra försäkringsbolag


Att teckna en försäkring eller flera kan vara ett billigt sätt att få känna sig riktigt trygg i dagens samhälle. Dock kan det vara lite svårt att hitta i djungeln av försäkringsbolag. Får jag det jag vill ha och behöver även om försäkringarna är billiga? Vilka är bäst på barnförsäkringar? Hemförsäkring? Till husdjuren? Det kan vara många frågor man har när man ska välja försäkringsbolag. Här tänkte vi bland annat lista fem stycken försäkringsbolag i Sverige som är de största på marknaden och ger trygga, prisvärda försäkringar.

Länsförsäkringar

Hos Länsförsäkringar får du trygghet, närhet och ekonomisk säkerhet. Länsförsäkringar består av 24 stycken lokala, självständiga och kundägda bolag i samverkan. Detta ger många fördelar, de har lokalkännedom och en nära relation med sina kunder. Detta kombinerar de med ett storskaligt bolags effektivitet vilket sänker kostnaderna för dig som kund.

När man är kund hos Länsförsäkringar innebär det att man även är delägare i bolaget. De har som mål att erbjuda låga premier och en hög grad på servicen. Ett överskott i kassan hos Länsförsäkringar innebär även ett överskott i din kassa som kund. Antingen sänker det premiekostnaderna eller så får du tillbaka pengar.

Folksam

Folksam är även dem ett kundägt bolag, alltså ägs de av sina kunder och vinsten går därför inte till aktieägare utan stannar i företaget. Allt som Folksam gör styrs av deras kärnvärden som lyder; Att vara personliga, engagerade och ansvarstagande.

Det var 1908 som Folksam grundades här i Sverige och nu har de över 3800 medarbetare varav hälften är män och hälften kvinnor. Värt att veta är att de idag försäkrar varannan person och vartannat hem i Sverige och var femte bil. Folksam har som vision att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Deras affärsidé är helt enkelt att erbjuda sina kunder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet och gillas av många.

Trygg Hansa

Trygg Hansa har samarbetsavtal som gör att de kan ge sina kunder service i totalt 130 länder runtom i världen. De har hela 20 miljoner kunder och ca 24 000 medarbetare. Trygg Hansa är en del av RSA-koncernen som räknas som ett av de sex ledande försäkringsbolagen i hela världen idag. För dig som kund i Sverige innebär det kortfattat att du har tillgång till ditt försäkringsbolag nästan var du än befinner dig i världen. Det gör att företaget har tillgång till en enormt stor kunskapsbank som gör deras arbete med försäkringar i Sverige ännu bättre.

Trygg Hansa har som mål att alltid ge sina medarbetare och kunder anledningar att rekommendera dem till andra. Centralt för dem är att förstå sina kunders behov, vilket då både gäller från den enskilda personen till deras globala kunder. Ända sedan 1999 har Trygg Hansa varit medlemmar av den stora koncernen RSA och idag är Trygg Hansa ett av de största sakförsäkringsbolagen i Sverige med en årsvolym på hela nio miljarder kronor.

If

If är idag det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden och har hela 3,6 miljoner kunder, If ägs av den finländska Sampokencernen. Företaget erbjuder sina kunder skadeförsäkringar på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Baltikum och Ryssland.

If vill att deras kunder ska kunna känna sig trygga med sina val av försäkringar och sitt val av försäkringsbolag. De vill även att du som kund ska känna att det lönar sig för dig som kund att välja If. Med anledning av det erbjuder de sina befintliga och nya kunder flera fördelar, bland annat If Plus och Självriskkonto för privatpersoner och If Login för företagskunder.

På If vet de det mesta om risker och hur man ska undvika dem, dessutom är de duktiga på att svara på frågor om försäkringar och berätta hur du ska få det bästa skyddet just för dig.

Moderna försäkringar

Moderna försäkringar är en del av en av nordens största försäkringskoncerner Tryg, och är en nytänkande utmanare på Sveriges marknad för försäkringar. De erbjuder sakförsäkringar både för det moderna företaget och för individen.

När du tecknar en försäkring hos Moderna har du inte bara att göra med ett handlingskraftigt och nytänkande försäkringsbolag, de vill även att du ska känna att du har en stark och solid partner i ryggen. Modernas huvudverksamhet är sakförsäkringar och de försäkrar både små och stora företag plus privatpersoner, deras hem och fordon. Dessutom är de specialiserade på fritidsbåtsförsäkringar och specialförsäkringar inom entusiastbil och MC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *